Glasbewassing

Uw tevredenheid, is onze prioriteit!

Vakmanschap

100% Klanttevredenheid

Kwaliteit

GLASBEWASSING VOOR PARTICULIERE EN ZAKELIJKE KLANTEN

Wij bieden op maat gemaakte glasbewassing voor locaties van elke hoogte, zowel binnen als buiten. Onze aandacht voor detail gaat verder dan alleen glasreiniging. Bij onze glasbewassing nemen we ook altijd de kozijnen grondig onder handen en verwijderen we spinnenwebben. Schone ramen en kozijnen dragen bij aan het imago van uw bedrijf en zorgen voor een schone werkomgeving, wat ook het welzijn van uw personeel bevordert. Bovendien bespaart u met goed onderhouden glas en kozijnen op andere onderhoudskosten, zoals hout- en schilderwerk.

Omdat de behoeften van elk pand verschillen, bepalen we in nauw overleg met u de meest geschikte frequentie voor de glasbewassing. We bieden zowel periodieke als op aanvraag gebaseerde glasbewassingsdiensten aan. Onze diensten strekken zich uit tot kantoorpanden, appartementencomplexen, winkels, winkelcentra, cafetaria’s, restaurants, scholen, sportfaciliteiten, instellingen, fabrieken, woningen en nog vele andere soorten objecten. U kunt bij ons rekenen op een scherpe offerte op maat, deskundig advies en we staan open voor al uw specifieke wensen.

 

Glasbewassing voeren wij uit doormiddel van de volgende methodes

Traditionele Bewassing

Traditionele glasbewassing ofwel de ouderwetse manier van glasbewassing, hieronder de belangrijkste kenmerken:

  1. Handmatige reiniging: Glasbewassing gebeurt meestal handmatig met behulp van een spons, een inzetter (raamwisser) en een emmer water. De glazenwasser brengt water en reinigingsmiddel aan op het oppervlak van het glas met een spons en verwijdert vervolgens vuil en water met de inzetter.
  2. Ladders en steigers: Om hogere ramen te bereiken, gebruiken glazenwassers vaak ladders of steigers. Ze klimmen omhoog om toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare plaatsen en voeren dan handmatig de glasbewassing uit.
  3. Handdoek of zeem: Na het reinigen van het glas kan een glazenwasser een handdoek of zeem gebruiken om eventuele achtergebleven strepen of druppels te verwijderen en het glas een heldere afwerking te geven.
  4. Traditionele reinigingsmiddelen: Vaak worden traditionele reinigingsmiddelen gebruikt in combinatie met water om vuil, stof, vet en andere verontreinigingen van het glas te verwijderen. Deze reinigingsmiddelen kunnen speciaal zijn samengesteld voor glasoppervlakken.

Het belangrijkste nadeel van traditionele glasbewassing is dat het tijdrovend kan zijn, vooral bij gebouwen met veel ramen en glasoppervlakken. Bovendien kunnen handmatige methoden niet altijd efficiënt zijn bij het bereiken van zeer hoge of moeilijk toegankelijke plaatsen. Moderne methoden zoals telescopische reinigingssystemen en osmosewaterfiltratie worden steeds populairder vanwege hun efficiëntie en vermogen om hooggelegen ramen zonder ladders te reinigen.

Osmose - Telescoop Bewassing

Telescopische glasbewassing is een moderne methode die gebruikmaakt van telescopische watergeleidende stelen om ramen en glazen oppervlakken te reinigen. Hier is een korte toelichting op hoe dit proces werkt:

  1. Telescopische stelen: De glazenwasser gebruikt een telescopische steel die bestaat uit uitschuifbare secties. Deze stelen zijn vaak lichtgewicht en gemaakt van materialen zoals aluminium of koolstofvezel. Ze kunnen worden uitgeschoven om verschillende hoogten te bereiken.
  2. Watergeleidende borstel: Aan het uiteinde van de telescopische steel is een borstel bevestigd. Deze borstel is voorzien van waterjets die zuiver water op het glasoppervlak sproeien. Het water komt direct uit de borstel, waardoor er geen aparte emmer nodig is.
  3. Osmosewater: Vaak wordt osmosewater gebruikt voor telescopische glasbewassing. Osmosewater is gedemineraliseerd en gezuiverd water dat geen strepen of vlekken achterlaat bij opdrogen. Het wordt vaak geproduceerd door een osmosewaterfiltratiesysteem dat mineralen en onzuiverheden uit het kraanwater verwijdert.
  4. Reinigingsproces: De glazenwasser gebruikt de telescopische steel en borstel om het glasoppervlak te reinigen. De borstel verwijdert vuil, stof en andere verontreinigingen, terwijl het osmosewater deze deeltjes wegspoelt en het oppervlak schoon achterlaat. Omdat osmosewater geen residu achterlaat, is er geen behoefte aan nadrogen met een zeem.

Voordelen van telescopische glasbewassing zijn onder andere de mogelijkheid om op grote hoogten te reinigen zonder ladders of steigers, de efficiëntie van het proces en het verminderde gebruik van chemicaliën. Het is een populaire keuze voor zowel commerciële als residentiële glasbewassing, vooral op plaatsen waar traditionele methoden moeilijk toepasbaar zijn.